ПП иска МРЗ да е основна и да е 50% от средната

БСП вини другите партии, че блокират увеличението й
13
ПП иска МРЗ да е основна и да е 50% от средната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние подкрепяме занапред минималната работна заплата да бъде както досега основна, върху нея да се начислява класът и всички други постоянни възнаграждения, които имат работниците, но тя да бъде 50 % от средната работна заплата за страната за първите две тримесечия на годината. Това коментира Искрен Арабаджиев, депутат от ПГ на „Продължаваме Промяната“, който е и заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика, цитиран от БТА.

Още по темата

В рамките на заседанието си днес парламентът отхвърли четири различни предложения за удължаване на работното си време. Едно от тях бе на Георги Свиленски от "БСП за България", който поиска заседанието да бъде до обсъждане и гласуване на второ четене на измененията в Кодекса на труда (КТ). Колегата му Иван Ченчев поиска разместване в дневния ред - промените в КТ да станат втора точка за деня, което също не бе прието.

По-рано днес председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова каза на брифинг в парламента, че ГЕРБ, "Продължаваме Промяната", "Демократична България", "Български възход" и ДПС са блокирали увеличението на минималната работна заплата.

Вчера депутатите от комисията по труда, социалната и демографската политика приеха на второ четене промени, с които се определя размерът на брутната минимална работна заплата за догодина. Според приетото предложение брутната минимална работна заплата за страната за следващата календарна година се определя до 1 септември на текущата година в размер на 50 на сто от средната брутна работна заплата за предходната година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: БСПЗаплатаПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам защо триете мненията,ама точно тоя сбирток наречен ПП вчера галсува на второ четене в МРЗ да влиза и класът за прослужено време,нощният и извънредният труд,гледам същите,убавци,днес почнали да се усукват и да увъртат!
7
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Василев нали замрази мин заплата сега *** пак манипулират българите останаха ли хора да вярват на тези ***
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП 7 месеца мисли за Украйна! Защо не го направи това когато властта беше в ръцете им? 7 месеца помагяха за маникюра и прическите на украинките, а за българите дори не се сещаха. Добре че оная кукувица Корнелия предлагаше тук там разни неща, че иначе само за Украйна щяхме да живеем. Хайде чупка.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 Ами пичаго хората на МР3 не са таргет група на ПП. Тези са по-скоро на ДПС и ГЕРБ така, че те трябва да се грижат да са доволни
4
0
 
4
 
! Отговори
ПП преди 1 година
50% от средният им пръст......
3
0
 
4
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
А бе какво става с ПАРАПЕТЪТ ???? Кой го гняви сега????
2
0
 
5
 
! Отговори
ПП"Шарлатания&q преди 1 година
Пак номерца от селски вечеринки...
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП няма какво да искат, веднага да изчезнат. Кокорестият дебелак Василев когато беше финансов министър каза, че минималната заплата от 710 лв. няма да се увеличава повече до 2025 год. Сега понеже не са в управлението се опитват отново да излъжат хората с МРЗ и да гласуват за тях. Никога повече ПП.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe